Sydney 4 + Blue Mountains 5.

11 juli 2015 - Sydney, Australië

Hello! Daar zijn we weer met een update! De van Dijk's vermaken zich nog steeds opperbest. Waren we gisteren in Darling Harbour (waar de voorbereidingen voor het vuurwerk in volle gang zijn) en hadden we verder een educatieve dag met een bezoek aan the Anzac War Memorial en The Museum of Contemporary Art, vandaag staat een bezoek aan the Blue Mountains op het programma. Door de ochtendmist banen we ons in alle vroegte naar Central Railway. De treinreis is vermakelijk; we passeren talloze pittoreske dorpjes met afwisselend uitgestrekte bosvlaktes. We komen aan in Katoomba en lopen verder naar Echo Point. Het uitzicht is adembenemend. Geen wolkje aan de lucht! De naam Blue Mountains is afkomstig van de blauwe gloed die de eucalyptusbossen aan de bergen geven. De blauwe mist die altijd boven het gebied hangt, is afkomstig uit de vele eucalyptusbomen. Het ruikt er heerlijk!  Ook the Three Sisters staan er mooi bij. Hoewel we gisteren de betekenis van "Christmas in July" niet echt begrepen met alle kerstversiering en schaatsbanen in de zonnige haven van Darling Harbour, moeten we vandaag rekening houden met sneeuwval in de Blue Mountains. Sneeuw...Yeah Right.
De ranger van het park raadt ons aan niet te lang te hiken over the Prince Henry trail aangezien het zonnige weer ineens kan omslaan in hevige sneeuwval. Hoho rangertje, dat maken wij nog altijd zelf wel uit he? We hiken wat af en het is de moeite waard! Geweldige hike! Prachtige panorama's. We maken ons natuurlijk wel uit de voeten voor de eerste sneeuwvlok valt. Aju!

1. Saskia:
    11 juli 2015
    Sneeuw in de zomer. Raar idee zeg. Mooie kerstkaart voor december. Zitten echt geweldige foto's bij. Jacqueline, ik vertrekt morgen naar Bourgogne voor de fotocursus. Ik moet jullie verhalen en foto's even missen. Volgende week zondag ben ik weer online en kan ik weer van jullie avontuur genieten.
    Familie van Dijk, een hele leuk week met veel spannende gebeurtenissen en mooie dingen.
    Groet Saskia
  2. Theo:
    11 juli 2015
    Op wintersportvakantie in de zomer. Het moet niet gekker worden. Al DAD muziek verkocht Down Under Jack?
  3. Rins en Leo:
    11 juli 2015
    na de flinke klimpartij gelukkig een bankje waar jullie samen zitten. Heerlijk verhaal of dat we meelopen en klimmen in gedachten . Jullie genieten lekker. Fijn hoor. Bij de kerstbomen mis ik de ballen. En Bob je bent echt fofoscheniek. Eigenlijk jullie
  4. Edith Wierckx van der kammen:
    13 juli 2015
    Neem voor ons ook z'n op klap kerstboom mee!? :-),